interactief via Zoom

Online informatiemarkt

Hier vindt u alles wat u nodig hebt om u goed voor te bereiden op de online informatiemarkt. De middag begint met een welkom en algemene introductie door Kimberley Kaizer, schoolleider van Wellantcollege Amersfoort. Daarna kunt u onze virtuele informatiemarkt bezoeken.

De verschillende ‘kramen’ gaan elk over een belangrijk onderdeel van Wellantcollege Amersfoort. Medewerkers van Wellant staan klaar om uw vragen te beantwoorden. Kies welke kramen u belangrijk vindt of bezoek ze allemaal. 

Wellant informatiemarkt

We openen de markt in de online Aula, met een welkom door schoolleider Kimberley Kaizer. Daarna kunt u de verschillende online informatiekramen bezoeken. U kunt elk moment een andere kraam kiezen. Houd er rekening mee dat elke marktkraam een nieuwe ronde begint met een introductie. Komt u later binnen bij een kraam, dan kan het dus zijn dat u de introductie mist. Er is uiteraard ruimte om vragen te stellen, maar de tijd is beperkt.

Hebt u zeer specifieke vragen, dan kunt u altijd een aparte afspraak maken met de betreffende medewerker.

16:00 tot 16:05 uur – Welkom en introductie

IDe markt begint om 16:00 uur in de online Aula. Schoolleider Kimberley Kaizer verwelkomt u en geeft algemene informatie over Wellant en de informatiemarkt. De informatiekramen zijn dan nog niet toegankelijk.

NB. Als er naar een wachtwoord of passcode wordt gevraagd om in de “meeting” te komen, gebruik dan: Wellant

16:05 tot 17:00 uur – Informatiemarkt

Om 16:05 uur gaan de online informatiekramen open. Klik op het tekstblok met de omschrijving van de kraam om toegang te krijgen. Een medewerker geeft een inleiding van enkele minuten. Daarna is er gelegenheid om vragen te stellen. De markt bestaat uit drie rondes van een kwartier, afgewisseld met vijf minuten pauze. U kunt elk moment een andere kraam kiezen. Komt u later binnen, dan is er kans dat u de inleiding mist. Wilt u deze toch horen, dan moet u wachten tot de volgende ronde begint.

Houdt u alsjeblieft aan de spelregels, dat zorgt ervoor dat de markt soepel en gezellig verloopt.

NB. Als er naar een wachtwoord of passcode wordt gevraagd om in de “meeting” te komen, gebruik dan: Wellant

 

16:05 – 16:20 1e ronde
16:25 – 16:40 2e ronde
16:45 – 17:00 3e ronde

Aula - Welkom door schoolleider

Van 16:00 tot 16:05 vertelt schoolleider Kimberley Kaizer over onze school, het onderwijssysteem en onze manier van lesgeven.

Omdat de techniek niet altijd meewerkt, maar ook om tijd te besparen, hebt u al een link naar het filmpje met de schoolpresentatie. gekregen. Nog niet gekeken? Bekijk het filmpje dan alsnog. Dat voorkomt vragen die al in het filmpje worden beantwoord.

 

Wellant MAVO

Is het schooladvies mavo of mavo-havo? Dan zit je goed bij Wellantcollege Amersfoort. Ons team helpt deze leerlingen graag om succesvol door te stromen. Dat doen we trouwens voor al onze leerlingen, ongeacht het schooladvies. We zorgen ervoor dat onze leerlingen ook na Wellant zo ver mogelijk komen. Bezoek deze informatiekraam om te horen hoe we dat op Wellant voor elkaar krijgen.

Begeleiding & ondersteuning

Op Wellantcollege Amersfoort vinden we dat iedereen zich moet kunnen ontpoppen tot de beste versie van zichzelf. Soms heb je daar een extra steuntje in de rug voor nodig. Ons begeleidingsteam geeft dat steuntje en staat klaar voor alle leerlingen. Vraag de begeleiders gerust hoe zij de leerlingen verder helpen.

>

Wellant VMBO

We willen onze leerlingen de allerbeste vmbo-opleiding geven die ze maar kunnen krijgen. En we willen ze inspireren om de beste versie van zichzelf te worden. Ons topteam van docenten en begeleiders staat klaar om die opleiding te geven. Waar nodig krijgen de leerlingen extra hulp op maat. Ontmoet hier de docenten en stel uw vragen.

Themaklassen & groenklas

Wellant staat onder meer bekend om onze themaklassen. Leerlingen kunnen kiezen uit een Techklas, Paardenklas, Kookklas en Kunstklas, maar ook de Groenklas. Zo vinden de leerlingen straks nog beter voorbereid hun eigen weg in de nieuwe wereld. Maak hier kennis met de docenten van de themaklassen en de Groenklas en vraag hoe zij in deze klassen lesgeven.

Schoolleiding & algemeen

De schoolleiding staat op de meeste scholen ver van de leerling. Niet bij Wellant. We zijn een kleinschalige school binnen een landelijke organisatie. Bij ons vormen leerlingen, docenten én ouders samen een team. Sociale veiligheid en geborgenheid dragen bij aan de uitstekende resultaten die we samen bereiken. Ontmoet hier de schoolleiding. We staan altijd klaar, niet alleen voor de leerlingen maar natuurlijk ook voor de ouders en verzorgers.

techniek en spelregels

Zo werkt de Informatiemarkt via Zoom

U krijgt toegang tot de online informatiemarkt en de informatiekramen via de Zoom app. Die kunt u gratis downloaden voor mobiel, tablet of desktopcomputer. Het is handig als u dit van tevoren doet. Download hieronder de ‘Zoom Client for Meetings’, deze is geschikt voor desktopcomputer of laptop. Dat is de beste manier om aan de Informatiemarkt mee te doen. Wilt u dit toch doen via mobiel of tablet, download dan de app via de App Store of Google Play.

Spelregels

We willen ervoor zorgen dat de informatiemarkt soepel verloopt. Zo kunnen we zoveel mogelijk vragen beantwoorden. Ook willen we het graag gezellig houden. Daarom vragen we u om rekening te houden met onderstaande spelregels:

1. Zet uw camera aan
Ook wij missen het menselijk contact. Staat uw camera aan, dan kunnen we zien wie er aanwezig zijn. Dan kunnen andere bezoekers u ook zien. Dat maakt het al meteen een stuk gezelliger.

2. Zet uw microfoon uit (op “mute”)
Net als in de klas is het niet fijn als iedereen door elkaar heen praat. We willen graag zo veel mogelijk vragen beantwoorden in een korte tijd. Steek uw hand op als u iets wilt vragen en zet pas daarna uw microfoon aan. Zet de microfoon weer uit als u uitgepraat bent. U kunt natuurlijk ook vragen stellen in een Zoom-chat met onze medewerkers. Klik dan op Chat en typ uw vraag. Denk eraan: niet voor uw beurt praten, anders mag u een briefje halen bij de conciërge. wink

3. Steek virtueel uw hand op als u iets wilt zeggen
We zien het nog beter als u virtueel uw hand opsteekt. Klik eenvoudig op het hand-icoontje in het Zoom-scherm. Onze medewerkers laten dan weten wanneer het uw beurt is.

4. Wees kort en bondig 
De tijd is beperkt, omdat we niet uw hele middag willen claimen. Ouders en verzorgers hebben het al druk genoeg. Houd uw vragen daarom a.u.b. zo kort mogelijk.

5. Stel algemene vragen
Het is tijdrovend om diep in te gaan op zeer specifieke, persoonlijke omstandigheden. En minder interessant voor de andere bezoekers. Dat betekent niet dat wij zulke vragen niet willen beantwoorden. Dat willen we natuurlijk wel graag doen. Bel of mail ons gerust voor een persoonlijke afspraak om te praten over uw specifieke omstandigheden.

4. Houd het gezellig en beleefd 
We houden namelijk erg van gezelligheid, maar ook van respect voor elkaar tonen. Dat wilt u toch ook?

Schoolpresentatie Wellantcollege Amersfoort

Voor als u hem nog niet heeft gezien